Nieuws - meest recent

10/04

Data van de verschillende workshops en repetities.

06/03

Infomoment Swingende Sinksen straatparade op 6 maart om 19u30 in Tactoren ( 2 de verdieping)

De wijkteams van OCMW Kortrijk hebben er een nieuwe troef bij: evenementenwagen Voiture. Dat is een oude paardentrailer die werd omgebouwd tot een opvallende, multifunctionele bus. Voiture zal worden ingezet tijdens evenementen en buurtfeesten.

09/04

Vakantiekamp 8j-14j tijdens de paasvakantie.

Wil je meer gezonde lucht in de stad? Hou je van gezond en duurzaam eten? Vind je armoede een onrecht? Heb je hierover creatieve ideeën en wil je tot actie overgaan? Dan is The Global Challenge wat je
zoekt. Jongeren tussen 16 en 23 jaar kruisen best zaterdag 3 februari in hun agenda aan. Dan vindt De kick off plaats van 14 tot 18 uur aan het Kortrijkse stadhuis. De deelname is gratis.

De eerstvolgende cursus Eerste Hulp – Help start in Kortrijk op dinsdag 6 februari. De lessen vinden plaats op dinsdag- en vrijdagavond van 19 tot 21.15 uur in het Rode Kruislokaal, Antoon Van Dycklaan 14A, 8500 Kortrijk. De cursus zelf is gratis. Bij aanvang van de cursus kan je het handboek Eerste Hulp aanschaffen.

VORK, het nieuwe volksrestaurant in Kortrijk dat in april van volgend jaar de deuren opent, is door Vlaanderen geselecteerd als stedelijk project ter bestrijding van armoede. De Vlaamse regering beloont Kortrijk met een subsidie van 725.000 euro. Kortrijk is daarmee één van de vijf centrumsteden in Vlaanderen die samen in totaal 2.900.000 euro subsidie ontvangen uit de projectoproep ‘Investeringen in sociale infrastructuur’.

 

Begin december opent het OCMW van Kortrijk een nieuwe crisisopvang in de Brugsestraat 34. De opvang omvat 9 gemeubelde kamers voor in totaal 10 personen die tijdelijk een onderkomen nodig hebben. Met het project is een investering van 600.000 euro gemoeid. De Leerwerkplaats van het OCMW en De Poort voerde de volledige renovatie uit in eigen beheer. 

 

De afgelopen twee maanden is het aantal bezoekers van de nachtopvang in Kortrijk opnieuw toegenomen. Daarom bekijken OCMW en CAW of het aantal bedden bij de nachtopvang nog kan worden uitgebreid.

Van 16 tot 24 december 2017 is de Veemarkt het decor voor de bijzondere kerstmarkt ‘MarcT de Triomphe’. Dit initiatief bestaat uit 9 dagen markt waar muziek, voeding, ontmoeting en verbinding centraal staan. Organisaties, scholen, ondernemers, maar ook de Kortrijkzanen zelf kunnen meewerken aan deze kerstmarkt van solidariteit. Hun ideeën, projecten en initiatieven zijn belangrijk voor de invulling, planning en uitvoering van het concept.