50 jaar muziek in de bib

U vraagt wij draaien © freepik.com

De muziekafdeling van de Kortrijkse bibliotheek werd officieel geopend op 6 oktober 1968. Ter gelegenheid van die 50e verjaardag staan er in oktober heel wat leuke activiteiten op het programma.

U vraagt, wij draaien.

Op zaterdag 6 oktober 2018 vieren we in bib Kortrijk de 50e verjaardag van onze muziekafdeling! En die dag draaien we exclusief verzoekplaatjes.

Wat is jouw favoriete nummer en waarom? Laat het ons weten want... u vraagt, wij draaien. 

Vul het online formulier in en de enige echte Martin De Jonge draait jouw verzoekplaatje op 6 oktober!

5 oktober// workshop 'vinyl samplen' met JTOTHEC

In deze workshop brengt JTOTHEC je de kunst van het samplen bij, hoe stukjes en fragmenten uit andere muziek halen en er je eigen, origineel ding mee doen. Aan de hand van de uitgebreide vinyl-collectie van de Kortrijkse bibliotheek, leert JTOTHEC je de kneepjes van het vak.

TOTHEC (spreek uit : Jay to the Cee) is Jonas Casier, geboren en getogen in Kortrijk werkte hij al samen met onder meer DJ Grazzhoppa, het Brussels Philharmonic Orchestra, Ertebrekers en Brihang. Begin dit jaar verscheen zijn debuutalbum ‘somebody had to make this record’. Hij is schatplichtig aan grootheden als Prince en James Brown, maar vooral vrolijke eigenzinnig met een originele mix van funk en soul. De levensvreugde spat ervan af, de plaat is doorspekt met humor.

vrijdag 5 oktober 2018 // 20 - 21.30 uur // centrale bibliotheek // € 5 // vooraf inschrijven via bibliotheek@kortrijk.be

5 oktober// lezing Rudolf Hecke 'the sixties'

Rudolf Hecke (1961), bekend als muzikant bij Pop in Wonderland, Melanie, The Incredible Time Machine en als schrijver van twee Gainsbourg-biografiën en recent ‘the sixties’ brengt in deze lezing de sixties tot leven.
Vijftig jaar ‘mei ‘68’, een halve eeuw Woodstock, 50 jaar Kortrijkse discotheek. De sixties zijn aan het feest en staan frontaal in de belangstelling. De magie van die unieke periode openbaart zich in het boek ‘De Sixties’. De biografie van een opwindende periode en het verhaal van een generatie die de oude wereld failliet verklaarde, de verbeelding aan de macht hielp en aan het experimenteren sloeg.
Tijdens deze lezing sleurt Rudolf de toehoorder binnen in de wereld van zijn onderwerp.
Rudolfs passie steekt aan. Hij maakt brandhout van karikaturen en licht sluiers op waaronder zich wondere anekdotes bevinden.
Een unieke eerste kennismaking met een far-out magische periode of een trip through memory lane, beklijvend, hilarisch en gekruid met muziek uit de uitgebreide vinyl-collectie van de Kortrijkse bibliotheek.

vrijdag 5 oktober 2018 // 20 - 22 uur // gratis // vooraf inschrijven (+ aantal personen) via bibliotheek@kortrijk.be

6 oktober = verwendag in de bib

Op zaterdag 6 oktober leggen we al onze bezoekers van de Kortrijkse (buurt)bibliotheken extra in de watten met o.a. een gratis drankje, attentie en tal van activiteiten.

ontdek hier het programma

themalijsten 50 jaar ...

Speciaal voor de gelegenheid maakten we speciale themalijsten. Veel luisterplezier!

50 jaar Belpop  50 jaar Vlaamse hits 50 jaar hedendaagse klassieke componisten

 

50 jaar Belpop

bekijk of download de themalijst

50 jaar Vlaamse hits

bekijk of download de themalijst

50 jaar hedendaagse klassieke componisten

bekijk of download de themalijst

 

 

 

Zie ook