MuziekBoutique met Johan Braeckman. Lezing & muziek - Lou Reed en existentialisme in de rock-'n-roll

Waar
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30, 8500 Kortrijk
Wanneer
DEZE ACTIVITEIT IS AFGELOPEN.
Organisatie
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Prijs
€ 5.0 Basistarief: 5,00 €
Reservatie
apps.ticketmatic.com/widgets/uik/addt...
Contact
Fax: www.kortrijk.be/bibliotheek/muziekboutique
Leeftijd
18+
Links

Lou Reed (1942-2013) was dichter, gitarist, componist en fotograaf. Als mede-oprichter van The Velvet Underground, oefende hij een bijzonder grote invloed op de verdere geschiedenis van de rockmuziek.
Reeds tijdens de periode van The Velvet Underground was duidelijk dat Lou Reed geen mainstream rockmuzikant was. Hij werkte samen met kunsticoon Andy Warhol, liet zich inspireren door schrijvers en dichters, en bezong de zelfkant van het stedelijke leven. Ook zijn solocarrière is gewijd aan minder voor de hand liggende thema’s, zoals verslaving, homo- en transseksualiteit, huiselijk geweld en zelfdoding. Lou Reed schreef er meerdere klassiek geworden songs over. Hij zag zijn hele oeuvre niet zozeer als een verzameling rocksongs, maar als een roman waarin de stad New York de hoofdrol speelt.
De onderwerpen die Lou Reed behandelt in zijn songs, zijn vaak hard, pijnlijk en confronterend. Toch worden ze ook poëtisch en soms romantisch weergegeven.
Johan Braeckman studeerde aan de universiteiten van Gent, Brussel en Santa Barbara, Californië. Hij publiceerde boeken en hoorcolleges over onder meer Darwin en de evolutietheorie, bio-ethiek, kritisch denken en de geschiedenis van de wijsbegeerte. Hij is hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent en geeft geregeld lezingen in binnen-en buitenland over diverse onderwerpen.

dinsdag 11 juni 2019 // 19u30 // centrale bibliotheek, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk// €5 //vooraf inschrijven via UiT in Kortrijk, ter plaatse in de Uitwinkel of telefonisch op 056 239855

MuziekBoutique is een programma rond, over en mét muziek, waar kenners en liefhebbers luisteren naar en praten over één bepaald genre, artiest, groep, componist. Voor al wie houdt van muziek en interesse heeft in anekdotes of gewoon van een rustige muzikale avond in gelijkgestemd gezelschap wil genieten. Wie daarna meer wil kan terugvallen op de rijke muziekcollectie van de bibliotheek.

Bron: UiTinVlaanderen.be