MuziekBoutique met Piet De Pessemier & Herman Verbeke. Lezing , boekvoorstelling & live muziek - Neil Young ‘Twijfelaar en perfectionist’

Waar
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30, 8500 Kortrijk
Wanneer
DEZE ACTIVITEIT IS AFGELOPEN.
Organisatie
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Prijs
€ 5.0 Basistarief: 5,00 €
Reservatie
apps.ticketmatic.com/widgets/uik/addt...
Contact
Fax: www.kortrijk.be/bibliotheek/muziekboutique
Leeftijd
18+
Links

Neil Young behoeft weinig introductie; gitarist, songwriter, kunstenaar en nog veel meer, niet verlegen om op al dan niet subtiele wijze zijn mening over politiek en samenleving te ventileren, eigenzinnig, origineel en uit de duizend herkenbaar.
Met een valse start en gezondheidsproblemen begon Neil Young aan zijn leven en werd een zelfzekere, koppige muzikant die als de muze roept alles achter laat en verder gaat.
Maar toch is hij ook een twijfelaar. Iemand die steeds op zoek is naar zichzelf. Iemand die zijn grenzen wil verleggen en in werelden wil stappen waar hij geen benul van heeft, steeds op zoek is naar de perfectie.
Piet De Pessemier, Neil Young-liefhebber in hart en nieren, zanger en gitarist bij de band Mad About Mountains en LeNoise (zijn eigen Neil Young tributeband) maakt een reis doorheen Neil Youngs leven en vertelt anekdotes die Neil Young zo specifiek maakt als mens en als muzikant. Waar haalt hij zijn inspiratie? Hoe komt hij aan die specifieke sound?... verschillende punten uit zijn leven worden uitgelicht en aangevuld met live muziek en luisterfragmenten.
Herman Verbeke (Waregem) publiceerde reeds twee boeken over Neil Young. In zijn derde ‘Art of Gold’, verschenen begin dit jaar, verzamelde hij kunst over Neil Young. Hij komt dit boek kort voorstellen.

donderdag 18 april 2019 // 19u30 // centrale bibliotheek, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk// €5 //vooraf inschrijven via UiT in Kortrijk, ter plaatse in de Uitwinkel of telefonisch op 056 239855

MuziekBoutique is een programma rond, over en mét muziek, waar kenners en liefhebbers luisteren naar en praten over één bepaald genre, artiest, groep, componist. Voor al wie houdt van muziek en interesse heeft in anekdotes of gewoon van een rustige muzikale avond in gelijkgestemd gezelschap wil genieten. Wie daarna meer wil kan terugvallen op de rijke muziekcollectie van de bibliotheek.

Bron: UiTinVlaanderen.be