bib Kortrijk wint goud op Bib Web Awards 2017

25/10>10/11

Hiep hiep hoera!

Bibliotheekschool Gent organiseerde voor de vierde keer de Bib Web Awards en bib Kortrijk werd dit jaar genomineerd in maar liefst 4 categorieën:

Stemmen kon t.e.m. 10 november via https://nl.surveymonkey.com/r/bibwa2017, de stemsite werd intussen afgesloten. Bedankt aan iedereen die zijn of haar stem uitbracht!

Op 4 december 2017 reikte de Bibliotheekschool van Gent voor de vierde keer de Bib Web Awards uit, een tweejaarlijks event dat digitale vernieuwing in de Vlaamse Bibliotheeksector bekroont. Een combinatie van publieksstemmen en een vakjury bepaalde het eindresultaat.
De bib van Kortrijk haalde GOUD in de categorie Vroeg Wijs met het project Mediawijze Week en ZILVER in de categorie Trending met het Google VR educatief pakket.
De Mediawijze Week biedt in samenwerking met stadspartners activiteiten, workshops, … rond ‘mediawijze’ thema’s voor het onderwijs. In 2018 loopt de Mediawijze Week van 23 tot 29 april. Het Google VR educatief pakket is een budgetvriendelijke manier om de virtuele wereld te beleven en wordt als lespakket gratis aangeboden aan scholen.
De projecten #ADH, #FREDDiVERS en Digitafel eindigenden op een 4e plaats in hun categorie en kregen een eervolle vermelding.

Voor wie meer wil lezen : 

De cursisten van het graduaat Bibliotheek, documentatie en informatie-kunde selecteerden, verdeeld over 7 categorieën, in totaal circa 50 genomineerden. Een combinatie van publieksstemmen (50%) en vakjury (25% vakmensen + 25% cursisten) zal het eindresultaat bepalen. Per categorie is een gouden, zilveren en bronzen Award. Er zijn ook drie speciale prijzen over alle categorieën heen  : Vakjuryprijs, Publieksprijs, Prijs van de Bibliotheekschool.

Meer info via http://bibwa2017.blogspot.com

 

Zie ook

Opgemaakt op: 25/10/2017

Reactie toevoegen