Strips


De bibliotheek telt zo'n 850 stripsreeksen, samen goed voor bijna 11.0000 strips voor volwassenen en kinderen.

Voor volwassenen zijn er klassiekers zoals XIII, Largo Winch, Aria, Jessica Blandy en Michel Vaillant. Ben je benieuwd naar minder bekend werk? Geniet van de legendarische avonturen van Conan, Hercules of Red Sonja. Bezoek de Far West met Comanche, Durango of Lucky Luke. Duik de geschiedenis in met Attila, Ben Hur of de Cosa Nostra. Verken het verre oosten met Okko, de schaduw en het vuur of Samoerai. Reis naar de toekomst met Technovaders, Metabaronnen of Universal War one. Voor wie het wat luchtiger wil is er ook Boerke, Ester Verkest en Rooie Oortjes.

Voor de jeugd zijn de reeksen zoals Asterix, Jommeke, Kuifje, Rik Ringers, Suske & Wiske, Kiekeboe, de Smurfen, The simpsons en alle Disney avonturen. Maar ook zij kunnen de geschiedenis ontdekken met Alex, Lois of de Koene Ridder. Misschien herkennen ze zichzelf wel in het kattekwaad van de Kleine Robbe, Quick & flupke of Dokus de Leerling. 

Er is een ook een interessant aanbod van Engelstalige en Franstalige strips.

Stripkoffer

Met de stripkoffer reikt de bibliotheek een assortiment stripverhalen en lespakketten aan voor leerlingen uit de tweede en derde graad van het middelbaar onderwijs (ASO, TSO en BSO). Meer informatie vind je hier.