Digital Storytelling voor nieuwkomers

12/10>16/10

 

Van 12 t.e.m. 16 oktober komt Skillslab naar OKAN Athena Kortrijk en bib Kortrijk om samen te werken rond het project ‘Digital Storytelling voor nieuwkomers’.

Skillslab is een project dat bedoeld is om nieuwkomers en niet-begeleide minderjarige vluchtelingen een springplank te bieden naar digitale geletterdheid en creatieve beroepen. We werken gedurende één week intensief samen met OKAN leerlingen waarna ze in regie van Junior Mthombeni de visualisatie van hun verhaal of droom presenteren.

De Skillslab workshops vormen de kern van het project en geven de deelnemers inzicht in het belang van hun schoolkeuze in relatie tot hun verdere professionele loopbaan. Op lange termijn worden deelnemers aangemoedigd om te kiezen voor technische, wetenschappelijke of artistieke disciplines, aansluitend op hun toekomstige beroepskeuzes.

Vier teams, met elk hun eigen expertise, werken boeiende en verbindende workshops uit:

  1. De Creatieve Stem vzw, o.l.v. Maria-Cristina Ciocci, ontwikkelt activiteiten m.b.t. digitale fabricagetechnieken.
  2. Mister Box, o.l.v. Olivier D’Hose, geeft workshops op basis van digitale audiovisuele technieken.
  3. Regisseur Junior Mthombeni, Koninklijke Vlaamse Schouwburg, gidst tijdens het project jongeren doorheen hun verhaallijnen.
  4. Het educatief team van openbare bibliotheek Kortrijk neemt de OKAN leerlingen op sleeptouw doorheen de collecties van de bib, maakt hen mediawijzer en inspireert hen om hun verhaal of droom inhoudelijk vorm te geven. 
  5. Wim Van Broeck (STEAMworks) is projectcoördinator en inspirator en is verantwoordelijk voor inhoud, communicatie en het samenwerkingsverband.

Het Skillslab project wordt ondersteund door het Digital Belgium Skills Fund. In september en oktober gaat het project door in 6 bibliotheken in Vlaanderen: Oostende, Sint-Niklaas, Gent, Geraardsbergen, Kortrijk en Genk. Telkens 1 week lang.

Meer info en de agenda van het project vind je via www.skillslab.website.

Via deze webpagina blijf je op de hoogte van nieuws, filmpjes en werkresultaten.

 

Deze week zijn tien jonge gasten van OKAN athena Kortrijk bij ons te gast voor het weekproject "Digital Skills for Refugees'. Via digital storytelling, scenarioschrijven, fotografie, videomontage en STEMtechnieken maken ze elk hun eigen verhaal. Op vrijdag 16 oktober 2020 geven ze om 12.50 uur via livestream een presentatie over wat ze deze week allemaal hebben gerealiseerd!

 

alle bibactiviteiten worden georganiseerd met respect voor de coronamaatregelen
Opgemaakt op: 02/10/2020

Reactie toevoegen