educatief abonnement

Met de invoering van het regio-abonnement voor bibliotheken in Zuidwest Vlaanderen veranderen de spelregels voor wie naast een persoonlijke abonnement ook een groepskaart had. 
Het abonnement ‘groepskaart’ verdwijnt en versmelt met het persoonlijk abonnement. Je zal dus niet langer een aparte groepskaart (nodig) hebben.

Wat blijft er ongewijzigd?

Je kan nog steeds educatieve materialen zoals themapakketten en speelleermateriaal ontlenen aan de groene balie op de benedenverdieping in de centrale bib.
Je kan nog steeds dubbel zoveel materialen ontlenen (40 stuks).

Wat verandert er ?

De uitleentermijn is standaard vier weken, je kan die éénmaal verlengen met twee weken. Zes weken wordt dus de nieuwe maximale uitleentermijn.

  • Materialen die gereserveerd zijn, kunnen niet worden verlengd. 
  • Sprinters (te herkennen aan de blauwe SPRINTER-sticker op de kaft) hebben een uitleentermijn van 2 weken en kunnen niet worden verlengd.

Je hoeft niet langer het blauwe of gele formulier in te vullen.

  • Ben je leerkracht dan volstaat het je lerarenkaart mee te brengen.
  • Ben je leerkracht-in-opleiding dan breng je een inschrijvingsattest van de school mee.
  • Ben je niet in het onderwijs actief, dan meld je dat aan de onthaalbalie.

Wat betekent dit concreet voor jou?

Bij je eerstvolgende bezoek aan de bib meld je je aan de onthaalbalie. Je persoonlijke abonnement wordt dan aangepast door de bibliotheekmedewerkers.

  • Bij het omzetten van je abonnement zal het systeem het abonnementsgeld verrekenen. Er wordt gekeken hoe lang het huidig abonnement nog geldig is en dit bedrag wordt afgetrokken van één jaar lidgeld, waardoor er een bedrag minder dan € 5 betaald moet worden. Je abonnement is dan opnieuw 12 maanden geldig mét de extra opties.
  • Was je persoonlijk abonnement al vervallen dan betaal je € 5.

Materialen die nog uitgeleend staan op je 'oude' groepskaart worden overgezet naar je persoonlijk abonnement.
Wens je hier niet langer gebruik van te maken dan hoef je niks te doen.

Zie ook