online escaperooms van de bib

Zondag 26 april had een hoogmis moeten worden voor vele kinderen en jongeren die houden van verhalen en lezen. Samen met hun familie konden ze normaal terecht op het regionale jeugdboekenfeest in Kortrijk. Door de coronamaatregelen werd het event afgelast, maar we blijven niet bij de pakken zitten. In de vorm van twee online escape rooms voorzien we in een digitaal alternatief!

Zweinstein escape room

Klaar om te ontsnappen uit onze digitale escape room voor kinderen tussen 12 en 16 jaar? 

Welkom op Zweinstein! Als je binnenstapt in de gezellige leerlingenkamer van je afdeling, vertelt de Klassenoudste dat jullie elkaar beter gaan leren kennen door een populair Dreuzelspel: een escape room. Wat een gek spel. Dreuzels die zich vrijwillig laten opsluiten in een kamer om dan te ontsnappen door puzzels op te lossen? En dat allemaal zonder magie te gebruiken? Je hebt amper tijd om erover na te denken want plots slaat de deur hard achter je dicht en wordt de kamer donker...

Zweinstein escape room 

Als je alle magische formules en puzzels had opgelost, maakte je kans op leuke prijzen. Op donderdag 14 mei 2020 koos de Sorteerhoed er willekeurig vijf winnaars uit. Proficiat Jolien, Marie, Auke, Isabelle en Arthur!

 

De raadsels van de wolf.

Je bent in de bibliotheek om nieuwe boeken te kiezen. Er is zoveel keuze... Met een grote stapel ga je even zitten in een hoekje. Zo kan je eventjes bladeren en lezen en kiezen. Je kijkt om je heen.
Er staat een deur open op een kier die anders nooit open is. Je gaat een kijkje nemen: allemaal hele oude boeken in grote rekken. Eentje ziet er heel mooi uit! Het is een zwart boek met gouden letters. Je kijkt om je heen en ziet niemand, dus je glipt snel naar binnen en probeert het boek van de plank te nemen...

Klaar om te ontsnappen uit onze digitale Escape Room, op maat van kinderen tussen 8 en  12 jaar?   

de raadsels van de wolf 

Als je alle puzzels had opgelost, kon je deelnemen aan onze wedstrijd die liep van 3 tot 17 mei 2020. De vijf winnaars werden uitgeloot op dinsdag 26 mei 2020. Proficiat Marloes, Hade, Anaïs, Greet en Lizah!

 

#wistjedat

* bib Kortrijk ook een afhaalbibliotheek organiseert?
* we ook tijdschriften en boeken leveren aan AZ Groeninge?
* we de voorbije weken allerlei lees-, taal- en luistertips delen via sociale media?
* er online voorleesverhalen gepubliceerd worden op sociale media en YouTube?
* er leuke online alternatieven zijn voor de maandelijkse digidoktersessies en #biblabo workshops?