$ Jeugdboekenmaand

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers.  'Lezen is een feest!': onder die noemer vieren we van 1 tot en met 31 maart 2021!De 50ste Jeugdboekenmaand in maart vieren we in een vrolijk versierde bib. 

programma buurtbibs en centrale bibliotheek 

  • feesthoedjes: geen feest zonder feesthoed, in de bib vind je het afgedrukte sjabloon om zelf een feesthoedje te vouwen

  • kleurplaten: download je kleurplaat of haal er eentje op in de bib

  • rad van fortuin: draai aan het rad en win een cool stickervel of bib-polsbandje

  • carrousel vol 'feestelijke' boekentips vind je op de catalogus

  • take-away-knutselpakket: in de centrale bib en buurtbibs Lange Munte, Bellegem, De Bildings en Heule, zolang de voorraad strekt.

  • workshop buttons maken met Lemon Lizzie op 17 maart in buurtbib Marke. In ware seventies stijl tekent Lemon Lizzie de coolste designs. Daarna kan jij aan de slag met de button-machine. Gratis en doorlopend tussen 14 en 16 uur.

  • wedstrijd: Wat is jouw feestboek? Maak een feestelijke foto of pary-filmpje van jezelf met jouw favoriete boek! Wie weet win je wel een boekenpakket of een bezoek van één vn de leden van het feestcomité aan je klas of bib! Stuur je filmpje hier in tot en met 31 maart.

Jeugdboekenmaand is een initiatief van Iedereen Leest. 

Iedereen Leest wordt gesubsidieerd door het Vlaams Fonds voor de Letteren en staat onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin.