Expo Bijen

08/03>31/03

In Vlaanderen zijn er nog bijna 350 wilde bijensoorten die planten bestuiven, daarbij horen ook honingbijen, hommels en solitaire bijen. Wie wilde bijen aan het werk wil zien, moet voldoende nectarbronnen in zijn tuin voorzien en de bijen helpen te overleven. In je tuin of op je balkon kan je heel wat acties ondernemen voor wilde bijen.

Bijen hebben het moeilijk, dat is bekend. Deze expo vertelt wat jij kan doen om bijen te helpen op je balkon, in je tuin, straat, wijk, ...

Deze kleine expo van de Vlaamse Overheid schetst de problemen van de bij en de mogelijke oplossingen. Tal van goede praktijkvoorbeelden kunnen je inspireren.

gelijkvloers centrale bibliotheek | 8 maart 31 maart 2018 | tijdens de openingsuren van de centrale bibliotheek | gratis

vraag je UiTpaspunt aan de onthaalbalie

Zie ook

Opgemaakt op: 26/01/2018

Reactie toevoegen

Reacties

Jammer dat er in Kortrijk niet meer bloembollen worden geplant. Er zijn tal van ronde punten of bermen waar stinzenbloembollen kunnen worden aangeplant.

Deze namiddag naar de bib voor de expo bijen. Jammer dat deze niet meer tentoon stond terwijl ze volgens de website loopt tot zaterdag 31 maart.