expo Textiel in Verbinding

15/01>14/02

Geïnspireerd door ‘Textiel in Verzet’ sloegen FMDO (Federatie van sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond), KRAC (Kortrijk aan Culturen), Vormingplus MZW en Texture de handen in elkaar. Ze brachten 14 fotografen en evenveel Kortrijkzanen met migratieachtergrond bij elkaar. In duo’s trokken zij naar een voor het model betekenisvolle plek in Kortrijk, een stad rijk aan diversiteit, rijk aan culturen. Er werd geposeerd in prachtige gewaden. Elk kledingstuk betekent voor de drager méér dan zomaar een kledingstuk: er schuilt vaak een verhaal achter, een herinnering naar wat ooit was, het is soms een uiting van identiteit en eigenheid. Professioneel fotograaf Lieven Lefere begeleidde de fotografen. Het Kortrijkse medialab Quindo capteerde enkele van de verhalen.

De 14 foto’s en 4 geluidsfragmenten zijn t.e.m. zondag 16 februari te bewonderen in de Centrale bibliotheek (Leiestraat 30) én in Texture (Noordstraat 28).

Opening expo  ‘Textiel in Verbinding’ op zaterdag 18 januari 2020 in aanwezigheid van de organisatoren, de fotografen en modellen.

Programma

  • 14u15: toelichting van het project in de Centrale bibliotheek (Leiestraat 30) en gezamenlijk bezoek aan de tentoonstelling
  • +/- 15u15: bezoek aan de tentoonstelling in Texture (Noordstraat 28)

Aansluitend receptie in Kaffee Damast  (de museumbistro van Texture).

Opgemaakt op: 15/01/2020