expo Textiel in verzet Mashid Mohadjerin & Samira Bendadi

02/12>31/12

In de centrale bibliotheek kan je de hele maand december in de exporuimte een selectie foto's van Mashid Mohadjerin en Samira Bendadi zien. Deze kleine expo maakt deel uit van de grotere expo 'Textiel in Verzet', een eigenzinnige tentoonstelling in samenwerking met journaliste Samira Bendadi en fotografe Mashid Mohadjerin, een organisatie van ModeMuseum Antwerpen en Texture Kortrijk. Wie alle verhalen en foto's van het duo wil bezichtigen kan tot 16 februari 2020 terecht in Texture Kortrijk. 

Thema van de expo Textiel in verzet is het verhaal dat van textiel. : vlucht, verzet, hoop, geluk, traditie, schoonheid, spiritualiteit, dekolonisatie: sinds mensenheugenis gebruikt de mens textiel om zijn identiteit te uiten, zeker in tijden van oorlog en crisis. Welke boodschappen en verhalen gaan er schuil achter een stuk stof? Wat vertelt een outfit of kledingstuk over de drager? Kan textiel verleden en heden verbinden? Kunnen stoffen een vorm van verzet zijn? Deze vragen schetsen een beeld van de moderne samenleving en leiden tot inspirerende verhalen van mensen die wereldwijd tegen de verwachtingen ingaan. 

Op woensdag 18 december kan je in museumbistro Kaffee Damast, Noordstraat 28 in Kortrijk een lezing en boekvoorstelling bijwonen met Mashid Mohadjerin en Samira Bendadi. Deuren open om 19.00, boekvoorstelling start om 19.30 (einde voorzien om 21.00) Toegangsprijs: € 4 

Opgemaakt op: 04/12/2019