Expo 'Toekan'

01/06>30/06
expo toekan

‘Toekan’ is een mediawijs taalproject voor kinderen uit Kortrijk tussen 9 en 12 jaar die Nederlands als tweede taal spreken.

Quindo, Ajko en OCMW Kortrijk werken samen met de jongeren rond verschillende vormen van media en storytelling. Er worden radioprogramma’s gemaakt, televisiejournaals opgenomen, luisterspelen ingesproken en zoveel meer. Ze leren zelf media maken en gebruiken ondertussen op een leuke en speelse manier de Nederlandse taal. Door te werken met media worden de jongeren uitgedaagd om te presenteren, contacten te leggen en zich uit te drukken. Allemaal in de vrije tijd, op hun eigen tempo en volgens de eigen interesses. Het netwerk van de brugfiguren speelt hierbij een belangrijke rol.

Op deze expo krijg je alle resultaten te zien en te horen, want we zijn fier op het werk en blij met onze verjaardag. Tijdens Toekan wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale organisaties. Zo werd al samengewerkt met het Fatimaklooster, de Kransvijver, Howest, Drie Hofsteden, ’t Fort, Oranjehuis…

 

gelijkvloers centrale bibliotheek | 1 - 30 juni | tijdens de openingsuren van de centrale bibliotheek

vraag je UiTpaspunt aan de onthaalbalie

Zie ook

Opgemaakt op: 02/06/2017

Reactie toevoegen