zomerredactie Kortrijkse Letterzetter en zijn Lettertype Collectief

25/08>27/08

Voor wie wil schrijven, is er maar één universele tip: schrijf. De beste manier om je stem te vinden en je pen te scherpen is geduldig, intensief letter per letter aan het blad toe te vertrouwen en daarin je eigen grenzen te verkennen.

Dat samen doen met anderen kan wonderen verrichten. Je stimuleert elkaar, leert uit elkaars kleine en grote technieken en je bent voor elkaar de kritische lezer die op je eigen schrijfkamer mist.
Dingend tijd dus voor een intensief schrijfweekend. Eind augustus dompelt het Lettertype Collectief zich volledig onder in de wereld van het ongebreideld samenschrijven met een zomerredactie. 

Het doel?
Kersverse schrijvers kunnen van het Lettertype Collectief komen proeven en hun schrijfambitie verkennen. Drie dagen lang elke dag een literair krantje afleveren, bomvol proza, poëzie en intrigerende illustraties.
Niet alleen zullen Letterzetter en Lettertypes elkaars werk lezen en bespreken, elke dag gebeurt dit onder het waakzame oog van een ervaren auteur. Die hoofdredacteurs ad interim zijn niet van de minsten.
Gevestigde waarden als Christophe Vekeman en Roderik Six zoeken elke ochtend met het Collectief naar een redactionele insteek. Zij bewaken die een dag lang terwijl ze met hun kennersblik de teksten doorploegen en met de Lettertypes op zoek gaan naar die perfecte frase.
Om het nog beter te maken, gaan enkele illustratoren met elke uitgave visueel aan de slag.

Het resultaat?
Dat kan je dagelijks herlezen in het fysieke literaire krantje en achteraf online doorpluizen.

Zin om in de pen te kruipen en benieuwd naar de werking van het Collectief?
Zin om je over een langere periode creatief te ontwikkelen?
Laat dan zeker iets weten via letterzetterkortrijk@gmail.com.

 

Bekijk hieronder de foto's:

Letterzetterkrant | zomerredactie Lettertype Collectief 2017

Zie ook

Opgemaakt op: 01/08/2017

Reactie toevoegen