zomeraanbod 2020

BESTEMMING BIB

Boeken lezen, dat is altijd een beetje reizen.

Boeken lezen, dat is altijd een beetje reizen. Deze zomer kan iedereen tussen 3 en 18 jaar een reisspoor nalaten in een speciale reispas, af te halen in de (buurt)bib vanaf 1 juli. Daarop staan zes leest(r)ips: op expeditie, op beeldsafari, op wereldreis, ...

Bij elke trip hoort een genre en voor elk gelezen boek krijg je een stempel. Wie zes stempels verzamelt en zo een volle reispas heeft, kan die inleveren in de (buurt)bib. De organiserende partner Iedereen Leest voorziet een grote prijzenpot en maakt de winnaars na de zomer bekend.

"Bestemming: bib!" loopt van 1 juli tot 31 augustus. Doe jij ook mee om kans te maken om leuke prijzen te winnen?

Elke week zetten we een andere bestemming in de kijker met 3 aanraders uit de jeugdstripcollectie en 5 aanraders per leeftijdscategorie. Uiteraard mag je zelf ook kiezen wat je leest voor jouw bestemming!

 

VERRASSINGEN IN JE VALIES

Het is vakantie en je hebt wel zin in een ontdekkingsreis. Vandaag sturen we je met een pakket van 5 boeken de zomer in. We hopen dat de boeken je verrassen, dat het ontdekkingen mogen zijn, dat ze je nieuwe werelden en nieuwe horizonten tonen.

vijf ontdekkingen

Dik of dun, grote en kleine letters, happy ends, plaatjes of geen plaatjes waren geen criteria. Voor ons telt één ding: dat het een bijzonder boek is. Met dit pakketje willen we tonen hoe mooi jeugdliteratuur kan zijn.

een envelop vol meningen

Maar er is meer. Behalve boeken geven we ook al meteen meningen van anderen mee. Kwestie van je eigen oordeel straks te toetsen aan dat van andere volwassenen. Lezen is immers nog leuker als je je eigen oordeel tegen dat van anderen kan afwegen. De recensies zitten in de mysterieuze, gesloten omslag – te openen nadat je de boeken gelezen hebt. Jouw eigen oordeel is immers het meest waardevol.

een afspraak

Voor wat hoort wat. We sturen je op reis in kinderboekenland en wat we ervoor terugvragen is een foto. Eentje van jou op een badhanddoek op een tropisch eiland, op de top van een berg in een Aziatisch hooggebergte, op een terrasje in een Europese cultuurstad of gewoon thuis in je hangmat: als het maar een foto is van jou mét het boek dat je het mooist vindt.

 We verwachten je digitale foto ten laatste op zaterdag 29 augustus op bibliotheek@kortrijk.be

Goed om weten: de foto’s krijgen na de zomer een plaats in een tijdelijk standje in de bib, samen met de boeken. Zo promoten we die bij kinderen en hun ouders.

We hopen dat je gebeten door het kinderboekenvirus van de ontdekkingsreis terugkomt. Dan zullen we je bijstaan en verder helpen. Dan hopen we dat je nooit meer zal genezen. En dat je straks op jouw beurt de leerlingen op reis zal sturen.

Prettige zomer, prettige reis!

aanvraagformulier 'verrassingen in je valies'

 

Zie ook