zomerredactie 2018

27/07>29/07

De grootste uitdaging voor alle schrijvers in gedachten en in spe, is het vinden van een eigen stem. Het duldzaam scherpen van de pen, intensief en zonder schroom de diepste zielenroerselen aan het papier toevertrouwen, woord na woord, zin na zin, herschikken en herschrijven, en daarin je eigen grenzen verkennen en verleggen.

Samen met anderen tips en trics uitwisselen, elkaar stimuleren en leren uit elkaars fouten én successen kan wonderen verrichten.

Opnieuw de hoogste tijd dus voor een intensief schrijfweekend. Eind juli kan je je samen met het Lettertype Collectief volledig onderdompelen in de wereld van het ongeremd samen schrijven met een zomerredactie.

Het doel?

Drie dagen lang kunnen kersverse schrijvers hun ambitie ontplooien en van het Lettertype Collectief komen proeven. Elke dag wordt een krantje bomvol proza, poëzie en intrigerende illustraties afgeleverd.
Onder het waakzame oog van een ervaren auteur zullen Letterzetter en Lettertypes elkaars werk lezen en bespreken. Zij zoeken elke ochtend met het Collectief naar een redactionele insteek, bewaken die een dag lang terwijl ze met hun kennersblik de teksten doorploegen en met de Lettertypes op zoek gaan naar die perfecte frase. Die hoofdredacteurs ad interim zijn niet van de minsten: Yasmien Naciri, Joost Devriesere en Sanne Huysmans.
Om het helemaal af te werken, gaan enkele illustratoren met elke uitgave visueel aan de slag.

Het resultaat?
Dat kan je dagelijks herlezen in het fysieke literaire krantje en achteraf online doorpluizen.

Voor wie?
Iedereen tussen 16 en 30 jaar kan zich gratis inschrijven via bibliotheek@kortrijk.be.

Dus...
Zin om in de pen te kruipen en benieuwd naar de werking van het Collectief? Zin om je over een langere periode creatief te ontwikkelen?
Laat ons dan zeker iets weten en schrijf je in voor de zomerredactie 2018! Er is zeker nog plaats voor zondag 29 juli!

 

Zie ook

Opgemaakt op: 28/07/2018

Reactie toevoegen