Jeugdraad Kortrijk

Wil je meer weten over het jeugdbeleid of wil je jouw mening hierover naar buiten brengen?

Gooi zelf mee de teerlingen en bepaal mee wat Kortrijk voor jongeren moet betekenen. De Jeugdraad zal je met open armen ontvangen. De stedelijke raad voor jeugdbeleid (kortweg Jeugdraad) is een adviesraad die in het leven werd geroepen om jongeren een stem te geven naar het stadsbestuur toe. Al wie vindt dat kinderen en jongeren te weinig gehoor krijgen, kan bij de Jeugdraad terecht.

Maar Jeugdraad Kortrijk is veel meer dan dat.

Wil jij eens flink je gedacht zeggen over onze stad ? Zit je met een creatief ei waarmee je nergens terecht kan ? Wil je meewerken aan activiteiten voor en door Kortrijkse jongeren en kinderen ?

Dan is de Jeugdraad vast iets voor jou ! Een 4-tal keer per jaar komt de Algemene Vergadering samen. Iedereen is er welkom. Van fuifzaal tot jeugdlokaal, van bankjes in het park tot jeugdbeleidsplan, al wat met kinderen en jongeren te maken heeft kan je op de agenda plaatsen. Tijdens het Schepenkwartiertje kan je zelfs vragen stellen aan de Schepen van Jeugd.

Het Dagelijks Bestuur denkt na over actuele jeugdproblemen, discussieert over beleidsthema's en zet acties op het getouw.

Wil je debatteren of nadenken met een groep over een bepaald jeugdthema of probleem ? Dan kunnen wij hierover een werkgroep organiseren. Jij laat ons weten wat jouw hot item is! Via verschillende kanalen nodigt de jeugdraad geïnteresseerden uit om te komen meepraten.

 

Fotoalbum