Nieuws - meest recent

Binnenkort maken de fietszones hun intrede in de binnenstad. Waarschijnlijk hebt ook u als handelaar, ondernemer, leverancier of klant vragen over de invoering van de fietszone in Kortrijk. 

15/04

18 dagen lang, van donderdag 18 april tot en met zondag 5 mei 2019, kan je proeven van de unieke sfeer van de Kortrijkse Paasfoor. 

Een overzicht met alle nuttige informatie kan je terugvinden op de webpagina van de Paasfoor 2019

15/04

18 dagen lang, van donderdag 18 april tot en met zondag 5 mei 2019, kan je proeven van de unieke sfeer van de Kortrijkse Paasfoor. 

Een overzicht met alle nuttige informatie kan je terugvinden op de webpagina van de Paasfoor 2019

Om evenementen in de stad tijdens de komende zomerperiode nog leuker en lekkerder te maken, zoekt Kortrijk originele drink- en foodtrucks.

We zijn op zoek naar handelaars die willen deelnemen aan de Zuiderse Zomermarkten 2019. Op 4 en 18 juli en op 22 en 29 augustus vinden die terug plaats op de twee mooiste pleintjes van Kortrijk!

Binnenkort begint de stress opnieuw toe te slaan bij de studenten. Ze moeten op zoek naar motivatie én een bloklocatie in de buurt. Studenten blokken meer en meer met lotgenoten omdat zij zo een gevoel hebben dat dit hun studieresultaten positief beïnvloedt. Ook in Kortrijk is deze trend populair. Zowel hogere onderwijsinstellingen, de stad en wat andere bedrijven stellen deze ruimtes ter beschikking waar jongeren in alle stilte en in groep kunnen blokken.

Ben jij een enthousiaste Kortrijkse horeca-ondernemer die graag ruimer denkt dan zijn/haar eigen zaak?

Werk je graag mee aan projecten? Heb je ondernemersideeën die de Kortrijkse horeca een boost kunnen geven? Zijn er zaken die we op stadsniveau samen met de horeca kunnen opzetten?

Dan ben jij de persoon die het Kortrijkse horecaplatform nodig heeft.

 

We vormen een groep met en door Kortrijkse horeca en zijn hiervoor op zoek naar horeca ondernemers met positieve inborst uit de verschillende horecatakken, uit alle hoeken van Kortrijk.

 

Toerisme Kortrijk werkt momenteel aan de onlinebrochure ‘Toegankelijk Toerisme Kortrijk’. In deze brochure worden alle toegankelijke Kortrijkse horecazaken en toeristische hotspots opgenomen.

Beschikt jouw horecazaak over iets unieks dat jouw zaak in zomerse sferen doet onderdompelen? Plan jij een extraatje op jouw terras of in jouw tuin om jouw klanten te verwennen? Heb jij iets speciaals op jouw zomerkaart staan?

Op 20 en 21 april 2019 strijkt de Fed Cup, het wereldkamioenschap tennis voor vrouwen, voor het eerst neer in Kortrijk. De sportcampus Lange Munte wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een echte tennistempel,waar België het zal opnemen tegen Spanje. 

Je kan er o.a. topspeelsters Elise Mertens, Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck live aan het werk zien.