Street Art

Sinds de tachtiger jaren is street art en graffiti niet meer weg te denken uit het Kortrijkse straatbeeld. Deze kunstvormen gebruiken 'de straat' als canvas en begeven zich daardoor vaak op de grenzen van de legaliteit. Desondanks de artistieke waarde van heel wat 'pieces' vormt de aanwezigheid hiervan ook voor een aantal problemen. Om de nieuwe feiten, de verloederde indruk en de daarbij horende onveiligheidsgevoelens te bestrijden, werkt Stad Kortrijk aan een positief street art- en graffiti beleid.

Gedoogzones

Oefening baart kunst en dat is niet anders voor deze disciplines. Stad Kortrijk voorziet daarom zones waar creatievelingen legaal aan de slag kunnen.

Gedoogzones

Educatie

Naast het voorzien van gedoogzones worden er vanuit JC Tranzit ook workshopreeksen en gerelateerde events georganiseerd in de binnenstad. Dit wordt ook aangevuld met leuke projecten vanuit Stad Kortrijk zelf.

Workshopreeksen

Ondersteuning

 Aanwezige Kortrijkse graffiteurs en street art artiesten kunnen zich ook verenigen in crews die ondersteund kunnen worden door het lokale jeugdbeleid.

Erkenning jeugdinitiatieven

ArtKor

ArtKor is een werkgroep voor en door graffiti en street art kunstenaars uit regio Kortrijk. Doelstelling van de vereniging is het positief in beeld brengen van graffiti en street art in Kortrijk en de regio.

Facebookpagina ArtKor

Projecten

Op regelmatige basis wordt, vaak in samenwerking met ArtKor, een graffiti project op touw gezet. Een aantal voorbeelden van projecten kan je bekijken via onderstaande fotoalbums:

Bloempotten in de binnenstad

Luxaplast

Brug skatebowl