Mei Plasticvrij

België behoort wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie. In de maand mei proberen we in het kader van ‘Plasticvrij Mei’ zo weinig mogelijk plastic te verbruiken. Wegwerpplastic is namelijk een wereldwijd probleem. Elke minuut komt er een volle vrachtwagen plastic in onze zeeën bij.
De eenvoudigste manier om minder plastic te verbruiken? Meer kraantjeswater drinken! Daar is geen verpakking voor nodig. Doe jij mee? 

Kortrijk schakelde al over

Onze stad kiest voor een gezond en milieuvriendelijk drankbeleid en ondertekende het gemeentecharter van drinKraantjeswater. Hiermee engageren wij ons om enkel kraantjeswater te schenken in de gemeentelijke gebouwen, het drinken van kraantjeswater aan te moedigen en verpakkingsafval te voorkomen door het gebruik van hervulbare drinkbussen te stimuleren.

En jij?

Laat jij flessenwater en andere dranken voortaan wat vaker aan de kant staan?

Geen fan van de smaak? Val je zelfs niet door de mand na een wedstrijdje blind proeven? Laat het water dan gewoon een kwartiertje rusten in een open karaf of voeg enkele druppeltjes citroensap of een schijfje citroen toe. Voeg vers fruit, groenten of kruiden toe aan een karaf kraantjeswater. Zo maak je in geen tijd een gezond, verrassend lekker en verfrissend drankje. De combinaties zijn eindeloos!

 

Bron

www.drinkraantjeswater.be
Opgemaakt op: 02/05/2019

Reactie toevoegen