Voedselstrategie Kortrijk

Naar een duurzaam voedselsysteem 

In Kortrijk ontstaat een voedselbeweging: 'Kortrijk Mangetout' die streeft naar een duurzaam voedselsysteem. Deze beweging is dynamisch en bestaat uit verschillende actoren: producenten, consumenten, horeca, ondernemingen, bewegingen, burgers, scholen, stadbestuur, enz.

Deze actoren zijn betrokken bij een of meerdere van de pijlers van een duurzaam voedselsysteem:

  • Duurzame voedselproductie (bio, Fair Trade, korte keten)
  • Verwerking van voedsel (horeca, grootkeukens, cateringbedrijven)
  • Duurzame eetpatronen en voeding (consumptie)
  • Sociale en economische rechtvaardigheid
  • Geen voedselverspilling

 

Acties in de kijker

Neem jouw voedselverliezen onder de loep en probeer deze tot een minimum te beperken. 

Restorestjes zorgen ervoor dat je op restaurant jouw overschot niet op het bord hoeft te laten liggen. Je krijgt het netjes mee naar huis.

Kortrijk is een 'donderdag veggiedag' stad

 

De voedselbeweging maakt werk van een duurzame voedselstrategie op maat van de stad en de regio.

De voedselstrategie 

Thema's

Korte keten    Productie   Consumptie    Voedsel verbindt    Minder verspillen   

Partners

 Voedselraad    Ook Velt vzw werkt in onze regio mee aan een duurzame voedselketen met voedselrijk

Contact

Liesbeth Vanderschaeve - liesbeth.vanderschaeve@kortrijk.be - 056 27 82 42

Zie ook