Fietsroutes

 

Kortrijk Fietst wil de bestaande fietsroutes onderhouden, comfortabeler maken én uitbreiden. Het fietsnetwerk in Kortrijk telt een kleine 200km fietsinfrastructuur, naast tal van trage wegen en slimme doorsteken. De bestaande fietsroutes worden gesmaakt en veelvuldig gebruikt. De fietsersbond verkoos het Kortrijkse Guldenspoorpad onlangs zelfs tot beste fietspad van Vlaanderen. De provincie West-Vlaanderen werkt ondertussen aan de missing links op deze fietssnelweg tussen Marke en Avelgem. Klik voor meer info over het onderhoud en de nieuwe fietspaden in Kortrijk.

De fiets is het ideale vervoermiddel om je door de stad. Met de fiets hoef je niet altijd de belangrijkste autowegen te gebruiken om snel op je bestemming te raken. Een netwerk van routes loodst je snel en zo veilig mogelijk naar je bestemming. Op de stadskaart hieronder vind je de aanbevolen fietsroutes, netjes aangeduid om welk soort route het gaat. Op de kaart duiden we de meest veilige en de best mogelijke fietsroutes aan die bestaan uit verschillende soorten routes: autovrij, autoluw, vrijliggend fietspad, fietsmarkering, gemengd verkeer. Klik in de legende op de soort route die je wil zien oplichten op de kaart. Je krijgt dan ook een beschrijving van het soort route. Op de kaart vind je ineens ook alle toegankelijke groene zones in Kortrijk samen met de grootste speelplekken en toegankelijke sportzones. 

Door te scrollen kan je in- of uitzoomen en door op het symbooltje linksboven te klikken, open of sluit je de de legende. Door vinkjes in de legende aan of uit te klikken, kan je onderdelen van de kaart wel of niet laten zien. Zo kan je bv. alleen de fietsroutes bekijken of enkel de groene zones.

Heb je graag een papieren exemplaar van de stadskaart met groene zones, speelplekken en aanbevolen fietsroutes, haal dan gratis jouw kaart op in de bibliotheek of ontmoetingscentrum in je buurt of in het stadhuis. Of download hier de pdf van de kaart

 

Op zoek naar een fietsvriendelijke route naar of in Kortrijk?
 Plan een route per fiets naar jouw bestemming in Kortrijk 

Wil je een recreatieve fietstocht plannen in onze prachtige Leiestreek? Plan je tocht op basis van de fietsknooppunten of bestaande fietsroutes!

Klik door naar de fietsknooppunten    Klik door naar leuke fietsroutes

Fiets je naar school? Provincie West-Vlaanderen, stad Kortrijk en de buurgemeenten stippelden de aanbevolen fietsroutes uit naar jouw school.

Bekijk de aanbevolen en veiligste fietsroute naar jouw school

Benieuwd naar de fietsroutes van de toekomst?

Klik om meer te weten over de toekomstvisie fietsrouteplan.

 

Nieuws over de fietsroutes

Bewegwijzering fietsroutes

Verbeteren fietsroute tussen centrum en Noorden van Kortrijk 

 

Zie ook