Nieuws over Kortrijk Fietst

De stad Kortrijk geeft een premie voor de aankoop van een (bak-)fiets, elektrische (bak-)fiets of meerpersonenfiets in ruil voor het inleveren van een nummerplaat. 

8 reacties

Eind september 2017 plaatste het stadsbestuur een vaste fietstelpaal in de Budastraat. Sinds maandag test de stad nu ook de mobiele fietsteller uit. Met deze teller wil de stad nagaan hoeveel fietsers er rijden in vergelijking met het aantal wagens én de fietsinvesteringen nog gerichter doorvoeren. Deze teller staat nu in de Heulsestraat, tussen de Bissegemsestraat en de Meensesteenweg. Dit een interessante locatie omdat de Heulsestraat recent is ingericht als fietsstraat. Tijdens de testperiode van 1 maand test de stad het onderhoudsaspect en de verwerking van de cijfergegevens. Vanaf de lente 2018 wordt de teller effectief ingezet op verschillende locaties om zo een meetnet voor fietsers te realiseren.

17/09

Wie zijn gelabelde fiets op een correcte manier sluit aan de fietsstallingen van de stationsomgeving maakt kans op een leuke, praktische fietstas.

Vanaf 1 september doorkruisen opnieuw heel wat fietsers de binnenstad. Voor de veiligheid van de fietsers is het belangrijk dat zowel fietsers als autobestuurders goed de plaats van de fietsers op de weg kennen. De stad liet daarom afgelopen week in de binnenstad fietsemblemen en pijlen markeren. In de Erasmuslaan en de Universiteitslaan werden brede en veilige fietspaden gemarkeerd.

Er komen in 2017 11 nieuwe laadpalen voor elektrische wagens. De eerste laadpaal nu in dienst op parking Broeltorens