Fietstelpalen online volgen

Eind september 2017 plaatste het stadsbestuur een vaste fietstelpaal in de Budastraat. De stad test ook een mobiele fietsteller uit waarmee men wil nagaan hoeveel fietsers er rijden in vergelijking met het aantal wagens én de fietsinvesteringen nog gerichter doorvoeren.
Deze teller staat nu in de Heulsestraat, tussen de Bissegemsestraat en de Meensesteenweg. Dit een interessante locatie omdat de Heulsestraat recent is ingericht als fietsstraat. Tijdens de testperiode van 1 maand test de stad het onderhoudsaspect en de verwerking van de cijfergegevens. Vanaf de lente 2018 wordt de teller effectief ingezet op verschillende locaties om zo een meetnet voor fietsers te realiseren.

De mobiele teller werkt op basis van slangtellingen. Er wordt een rubberen slang over de weg gespannen. Telkens een voertuig (fiets of wagen) over de slang rijdt krijgt het toestel een impuls en berekent het (op basis van heel wat parameters, zoals afstand tussen de 2 wielen, hoeveelheid druk, tijd,…) of het over een fiets of een wagen gaat. Het is één van de betrouwbaarste methodes om fietsers te tellen. 

Je kan nu ook de website van Eco-public bekijken en zien op hoeveel de tellers staan!

 

Opgemaakt op: 02/03/2018

Reactie toevoegen

Reacties

zo traag mogelijk fietsen en auto's MOGEN niet inhalen. Fameus idee meneerke de schepen