Stad deelt 5.000 fietslichtjes uit

Kortrijk ziet je graag!

De stad wil dit najaar extra aandacht schenken aan het verplichte gebruik van het fietslicht. Daarom worden deze week maar liefst 5.000 sets fietslampjes uitgedeeld op verschillende locaties in de stad.

In de week van 6 tot 10 november maken fietsers in Kortrijk kans op een set fietslampjes die eenvoudig van fiets kunnen worden gewisseld en die bij een correct verlichte fiets ook als reservelampjes kunnen dienen. Zo wil het stadsbestuur het belang van zichtbaarheid in het verkeer benadrukken.

We delen deze fietslichtjes niet alleen uit aan mensen die geen werkend fietslicht hebben, want wie zich nog extra verlicht is nog beter zichtbaar in het verkeer. Ook de periode is bewust gekozen. Nu het terug winteruur is, en de dagen korter worden, moeten fietsers zich vaker in het donker verplaatsen.

Zichtbaarheid in het verkeer als fietser is van levensbelang. Met deze actie willen we dat benadrukken. Op verschillende fietsroutes delen we daarom deze week maar liefst 5.000 fietslichtjes uit. Zorg dat jouw fiets in orde is, in het belang van jouw eigen veiligheid!

De wegcode is duidelijk: Fietsers moeten tussen het vallen van de avond en het aanbreken van de dag, en in alle omstandigheden wanneer het niet meer mogelijk is duidelijk te zien tot op een afstand van ongeveer 200 meter, vooraan en achteraan een niet verblindend licht of knipperlicht hebben. Vooraan moet het licht wit of geel zijn, achteraan rood.

Politiezone Vlas controleert in deze donkere maanden ook op het correct gebruik van het fietslicht; Wie niet in orde is riskeert een boete van 55 euro.

Bijkomend is er een campagne in het stadsmagazine en staan er langs belangrijke fietsroutes campagneborden. In het verleden organiseerde de stad al infosessies in de scholen over dodehoek en deelden we spaakreflectoren uit in de scholen. Deze actie werd mee ondersteund door vzw Mobiel.

Lees meer via de website Kortrijk Fietst

Opgemaakt op: 07/11/2017

Reactie toevoegen

Reacties

Hallo Dagelijks ga ik met de fiets werken. Mijn route gaat van Pius X naar SC Lange Munte en terug. Tot vandaag donderdag ben ik nog niemand tegengekomen die fietslichtjes aan het uitdelen was. Moet ik extra ommetje maken? Met dank en vriendelijke groeten. Elisabeth Stevens

er wordt gezegd dat ik meer info vind over het uitdelen op de website Kortrijk Fietst, maar ik zie daar niets van staan. Ik zou graag weten op welke routes er fietslichten worden uitgedeeld.