Kortrijks huurgarantiefonds

De Kortrijkse Huurgarantie is een nieuw instrument waarbij het OCMW ten aanzien van de verhuurder garant staat voor de betaling van de huurgelden.

Het OCMW stelt zich borg voor de betaling van max. 6 maanden huur. Indien de huurder tijdens het lopende huurcontract nalaat de huur te betalen, komt het OCMW tussen. De huurder zal het bedrag van de tussenkomst van het OCMW terug betalen volgens een afgesproken afbetalingsplan.

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden vooropgesteld om het Kortrijkse huurgarantiefonds in te kunnen schakelen. Zo moet het gaan over een huurovereenkomst van lange duur met betrekking tot een gezinswoning (woonhuis of appartement), een studio of een kamer op het grondgebied van stad Kortrijk. De gezinswoning, studio of kamer moet in degelijke staat zijn en een conformiteitsonderzoek doorstaan. En er moet bij aanvang van de huurovereenkomst toegetreden worden tot het Kortrijk huurgarantiefonds d.m.v. een overeenkomst door zowel de huurder als de verhuurder.

Info

Meer voorwaarden en uitleg verkrijg je via Kortrijk Huurt op info@kortrijkhuurt.be of op 056 20 64 98 (tijdens kantooruren).

Huurder en/of verhuurder kunnen de huurgarantie aanvragen bij Kortrijk Huurt:
- via info@kortrijkhuurt.be;
- op 056 20 64 98 (tijdens de kantooruren

Opgemaakt op: 03/07/2018

Reactie toevoegen