Nieuws - meest recent

De weersvoorspelling voor deze avond en nacht liegt er niet om: storm mét hevige windstoten. Bereid je voor en berg losse spullen buiten op en blijf uit de buurt van hoge bomen. Stormschade? Meld het via het online loket van hulpverleningszone Fluvia: hvzfluvia.be/melding-storms…  Zijn er gewonden of dreigt er gevaar?

Het politiereglement (politieverordening) bepaalt dat elke burger verplicht is de stoep voor zijn eigen woning ijs- en sneeuwvrij te houden. In een appartementsgebouw of studentenhuis maak je hierover dus het afspraken met de medebewoners. De stoep moet over minimum één meter breedte volledig ijs- en sneeuwvrij zijn. Maak je je stoep niet sneeuw- of ijsvrij, dan riskeer je een gemeentelijke administratieve boete (G.A.S.-boete) die kan oplopen tot 350 euro.

2 reacties

De werken voor het Stationsproject zijn gestart. We bereiden momenteel de bouw van de fiets- en bustunnel voor in de Zandstraat. We willen u op de hoogte brengen van 4 belangrijke momenten.

6 reacties

Het complex project K-R8 start een mobiliteitsstudie om de verkeersknoop op de R8 te ontwarren. K-R8 is een én-én verhaal waarin zowel mobiliteit als de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling in de regio de hoofdrollen spelen. En daarin is jouw verplaatsing en mening belangrijk.

Van 1 oktober tot eind maart is de strooidienst permanent stand-by. Dit jaar is er een nieuwe aanpak voor het strooien van fietspaden. Het stadsbestuur zet hiervoor 3 extra medewerkers in. Vanaf begin 2018 wordt er ook efficiënter gestrooid.

2 reacties

Van 1 oktober tot eind maart is de strooidienst permanent stand-by. Ze rukken uit als er kans is op rijm- of ijzelplekken en uiteraard bij vriesweer of sneeuw. Dit jaar is er een nieuwe aanpak voor het strooien van fietspaden. Het stadsbestuur zet hiervoor 3 extra medewerkers in. Vanaf begin 2018 wordt er ook efficiënter gestrooid.

17/09

Wie zijn gelabelde fiets op een correcte manier sluit aan de fietsstallingen van de stationsomgeving maakt kans op een leuke, praktische fietstas.

Maandag 25 september starten de voorbereidende werken voor de bouw van een fiets- en bustunnel (verplaatsen nutsleidingen, werken aan talud, afbraak fietsbrug Zandstraat..) in de Zandstraat.
Vanaf half november 2017 tot eind 2018 volgen de eigenlijke bouwwerken van de fiets- en bustunnel. De verkeershinder tijdens deze werken is beperkt. Grote verkeershinder wordt maar verwacht vanaf begin 2019 tijdens de bouw van een wegtunnel onder de Zandstraat. Deze werken kaderen in de realisatie van het eerste deel van het Stationsproject Kortrijk.

Er is een besmetting vastgesteld van het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 bij de dieren van een pluimveehandelaar in Lauwe (deelgemeente van Menen).

Wat zijn de gevolgen hiervan?

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft rond het bedrijf met de besmettingshaard twee zones afgebakend:

Een hart voor hulpverlening? Dan ben je misschien wel meer brandweer dan je denkt en is een job in bijberoep bij de brandweer wel iets voor jou. Want de West-Vlaamse brandweer zoekt jou! Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat.