Adelien Vannecke

Adelien Vannecke is dansleerkracht aan de academie voor podiumkunsten in Roeselare. Ze volgde een dansopleiding in het MUDA en studeerde af in de klassieke dans aan het conservatorium in Kortrijk. Tijdens haar Bachelor secundair onderwijs won ze een aanmoedigingsprijs van de Rotary Club. Adelien neemt na haar werk deel aan verschillende projecten e. The common people en Vleeshoop zijn hier enkele voorbeelden van.
Op 1 november bracht ze met het Lettertype Collectief een performance op Reveil Kortrijk, als eerbetoon aan overleden geliefden. Die dans-improvisatie op het kerkhof gebeurde samen met tekst van Siel Verhanneman en Thomas Jaques en een installatie van Bram Terryn.
Verder uit Adelien haar passie voor hedendaagse dans in de voorstelling Vlaskorses die werd gecreëerd voor vlasmuseum Texture eind 2016. Samen met Lisa Vanwonterghem, Mairin Gerryn en Myrte Vandeweerd (invalster voor Sofie Rapsaert) werd de voorstelling hernomen op het Festival Dansart 2017. Tijdens de voorstelling brengen zij het verhaal van Mattijs Deraedt tot leven over de vroegere vlasfabrieken langs de Leie.

 © Luc Depreitere

Zie ook