Oona Loncke

Oona Loncke schreef op haar zevende haar eerste sprookje. Ze was er zo door begeesterd dat ze sinds dat moment op de vraag “Wat wil jij later worden” steevast antwoordde met “Schrijfster”. Al van jongs af zat Oona met haar neus in de boeken en genoot ze van verhalen waarin ze zich kon verliezen. Boeken vol fictieve werelden en onverschrokken maar menselijke helden. Zelf krabbelde ze notitieboekjes vol. De inhoud ervan is betwijfelbaar. Maar ze schreef. Bij het ouder worden verplaatste haar interesse zich vooral naar films, series en theater. Kortom: verhalen blijven een grote fascinatie.

Verhalen die moeten verteld worden of die iemand moet gehoord hebben. Op haar palmares heeft ze ondertussen 1 theaterstuk, en ook een paar monologen en dialogen. Die bracht ze steeds zelf. Voor het Lettertype Collectief heeft ze al enkele kortverhalen gemaakt. Ideeën heeft Oona in overvloed, maar hoe ze die naar het blad moet brengen, daar is ze naar op zoek. Schrijven is de enige remedie.

Haar stijl beperkt zich tot mysterieus en humoristisch, maar dit valt nog te herzien. Vraag haar dit nog eens binnen een jaar en ze weet je meer te vertellen.

Oona Loncke © Jeroen Mylle – Maanlander

 Oona Loncke © Jeroen Mylle – Maanlander

Zie ook