Woordroutes

woordroutes ©bibkortrijk 2016

Ook dit jaar stelden we speciaal voor Memento drie originele en verrassende woordroutes samen.

Schrijf je in voor je favoriete woordroute en laat je op literair sleeptouw nemen door onze enthousiaste gidsen. Schuim woonkamers af, luister in verwondering, ontdek en geniet.

 1. woordroute van Mattijs Deraedt + Max Greyson

  Max Greyson (°1988) is een dichter, prozaschrijver en spoken word performer uit Antwerpen. Sinds 2011 reist hij door Europa als spoken word performer en duikt hij op in internationale, interdisciplinaire muziektheatervoorstellingen van Roots & Routes en Intercamino. In 2015 was hij vice-kampioen Poetry Slam van Nederland. In oktober 2016 verscheen zijn debuutbundel 'Waanzin went niet' bij de Arbeiderspers.
  Hij gaat in literair dialoog met Mattijs Deraedt, (°1993) die poëzie, proza, scenario's, theater, essays en muziek schrijft. Met zijn werk viel Mattijs in de prijzen bij Kunstbende, de Soet poëziewedstrijd en de Jotie T’Hooft poëziewedstrijd. Hij publiceerde in tijdschriften als Deus Ex Machina, Op Ruwe Planken en Kluger Hans. In 2017 werd Mattijs derde in de schrijfwedstrijd Write Now, één van de meest prestigieuze schrijfwedstrijden voor schrijvers tussen 15 en 24 jaar.

  Laat je op deze route ook verrassen door kersverse Lettertypes Alice Spinoy, Vere Verheecke en door aanstormend literair talent Hans Depelchin.

  start wandeling aan Groeningeheem, Passionistenlaan 1, Kortrijk | van 19 tot 20.45 uur
  vvk € 7 - add € 9 - gratis < 12 jaar
  tickets via Uit in Kortrijk, 056 23 98 55

 2. woordroute van Thomas Jacques + Christophe Vekeman 

  Thomas Jacques (°1989) groeide op in Kortrijk. In 2014-2015 schreef hij mee aan ‘De laatste minuut van Brussel’, een publicatie van de Vrijbus, een sociaal artistiek project van VZW Wit.h, De Figuranten, Bruthaus en het Kapersnest. Op dit moment werkt hij naarstig aan zijn korte verhalendebuut waarin seksualiteit en het menselijke psyche steeds wederkerende thema’s zijn. Tijdens deze editie van Memento krijgt Thomas de kans om met één van zijn literaire idolen samen te werken.
  Christophe Vekeman (°1972) is een Vlaamse schrijver, dichter en performer. Van zijn hand verschenen’Alle mussen zullen sterven’, ‘Een borrel met Barry’, ‘Lege Jurken’, ‘Een uitzonderlijke vrouw’ en ‘Marie’. In maart 2018 heeft hij een nieuw boek uit waaruit hij zal voordragen. Christophe Vekeman is een graag geziene gast op literaire podia in Vlaanderen.

  Ontdek op deze route ook Lettertype Martijn Verhelst die speciaal voor jou in zijn woorden dook en de Kortrijkse singer-songwriter/kleinkunstenares Jasmien Aernout. 

  start wandeling aan Groeningeheem, Passionistenlaan 1, Kortrijk | van 19 tot 20.45 uur
  vvk € 7 - add € 9 - gratis < 12 jaar
  tickets via Uit in Kortrijk, 056 23 98 55

 3. woordroute van Siel Verhanneman + Brihang

  Wie kiest voor deze woordroute kiest voor Siel en Brihang. Siel Verhanneman (°1989) woont en werkt in Kortrijk. Sinds 2012 publiceert ze poëzie en proza over angst, verdriet, liefde en rouw. Siel bracht in het voorjaar van 2016 haar eerste dichtbundel ‘Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd’ uit. De bundel werd goed onthaald en kreeg in 2017 een tweede druk bij de WPG uitgeverij Manteau. In januari kwam een tweede bundel ‘Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn’ uit. Voor de illustraties in beide poëziebundels zorgde Larissa Viaene (1990). Larissa is een beeldend kunstenares en illustratrice uit Brussel. Sinds enkele jaren werkt ze veel samen met Siel. Zij interpreteert haar woorden en zet ze gevoelsmatig en in de vorm van aparte, abstracte wezens om in beeld.

  Brihang (°1993), rappende poëet van dienst, gaat samen met tekenaar/schildr Alex Deforce met hen in dialoog. Benieuwd wat dit zal geven? Wij ook!

  Op deze route ontmoet je ook Lettertype Oona Loncke (°1989) met een eerste voordracht en Jos Verbist (°1952) en Michaël Vandewalle met een vertelling van de dieren. Deze unieke en eenmalige opvoering is te zien in Bar Jaquard, de nieuwe feestzaal op Sint-Jan.

  start wandeling aan Groeningeheem, Passionistenlaan 1, Kortrijk | van 19 tot 20.45 uur
  vvk € 7 - add € 9 - gratis < 12 jaar
  tickets via Uit in Kortrijk, 056 23 98 55

Zie ook