Speelpleinwerking Wasper

Werkingsdagen 

Tijdens alle schoolvakanties is er van maandag tot en met vrijdag speelpleinwerking op het avontuurlijk speedomein De Warande voor àlle kinderen van 3 tot en met 15 jaar.

Lees alles over de daguitstappen van de zomervakantie

Sluitingsdagen 

Op volgende (feest)dagen is er geen speelpleinwerking: 

  • 1 en 2 januari, Paasmaandag, 21 juli, 15 augustus, 1 november, 25 en 26 december. 
  • In het midden van de zomervakantie -de week waarin juli overgaat in augustus- laden we onze batterijen terug op en is er geen speelpleinwerking.

Wil je op de hoogte blijven van sluitingsdagen en nieuwtjes op Wasper?

Schrijf je in op de Wasper nieuwsbrief via de knop helemaal onderaan deze pagina.

Een dag op Wasper

7-9u30    Intekenen op het secretariaat met UiTPAS en dagticket 
9u45-12u  

Verzamelen 

Activiteiten per leeftijdsgroep

12u    Ophalen wie enkel in de voormiddag komt
Soep of fruit + eigen lunchpakket eten 
12u30-13u30  

Inschrijven voor wie enkel in de namiddag komt

Spelen 

13u45-15u45    

Verzamelen voor toneeltje 

Keuzeactiviteiten en speelimpulsen 

15u45-16u    Verzamelen voor vieruurtje 
16u-17u30   Kinderen en UiTPAS ophalen onder de witte tent 
17u30  Tot de volgende keer! 

  Voor een vlotte werking willen we u vriendelijk vragen deze uren te respecteren.

Hoe inschrijven? 

Leuk om te weten is dat je op voorhand niet hoeft aan te geven welke dagen je naar het speelplein komt. Je kan de dag zelf kiezen of je een halve of volle dag komt spelen en intekenen voor de speelpleinwerking. 
Hiervoor heb je dagtickets en een UiTPAS nodig, beiden te verkrijgen in het secretariaat van De Warande. 

Kosten

UiTPAS : €3 (eenmalige aankoop)
Volle dag-ticket: €4
Halve dag-ticket: €2 
Gezinstarief (vanaf derde kind per gezin - enkel voor volle dagen): €3 

UiTPAS

De UiTPAS is een kaart of sticker die op het speelplein dient als heen-en weer pas en gebruikt wordt om de kinderen te registereren. Zonder UiTPAS kan je niet intekenen, je brengt hem dus elke dag mee naar het speelplein. Hierin zit ook de verzekering vervat. De kaart kan je aankopen in het secretariaat van De Warande maar is ook verkrijgbaar in de bibliotheek, de OC's, JC Tranzit en in sportcentra. Indien je een UiTPAS in het secretariaat van De Warande wenste te kopen, breng dan het volgende mee: 

  • Klevertje van het ziekenfonds
  • E-ID indien in bezit

Koop je tickets op voorhand om wachtrijen te vermijden! 

We raden ouders sterk aan om UiTPAS en dagtickets op voorhand te kopen om wachtrijen de dag zelf te vermijden. Op de tickets staat geen (verval)datum. De aankoop gebeurd in het secretariaat van De Warande tijdens de openingsuren: 

Doorheen het jaar
maandag-woensdag-vrijdag: van 8-12u en 12u30-16u
dinsdag-donderdag: van 8-12u 
Op woensdag 26 juni is het secretariaat uitzonderlijk open van 8-18u. 

Tijdens de vakantieperiode 
van 7-9u30
van 12u30-13u30
Aankoop van dagtickets en UiTPAS of inschrijven voor daguitstappen, zwemmen of andere activiteiten kan dus enkel binnen deze openingsuren. 

Ons speelaanbod

Voormiddag

In de voormiddag voorzien de animatoren een activiteit per kleurengroep (zie hieronder).

Namiddag 

In de namiddag spelen de kleurengroepen door elkaar, elk op hun terrein. Op dinsdag-en donderdagnamiddag speelt het hele speelplein samen, want dan gaat mini spelen op het maxi terrein.

We starten de namiddag telkens met een leuk toneeltje. Daarna bieden we zelf een aantal keuzeactiviteiten aan. Je kiest zelf wat je het meest aanspreekt: rustige spel-of knutselactiviteiten, avontuurlijk spelen, sportactiviteiten... Of je kiest ervoor om vrij te spelen op ons avontuurlijk speeldomein. De speelimpulsen van de animatoren en onze uitgebreide materiaalwinkel zorgen ervoor dat je je geen moment zal vervelen! We staan ook paraat om te luisteren naar jouw spelideeën, hoe gekker hoe liever! Altijd verrassend en iedere dag iets anders. Kortom de garantie voor een leuke en spannende spelnamiddag waar je zelf meebepaalt hoe die eruitziet.

Kleurengroepen 

Het speelplein bestaat uit twee grote groepen met elk hun eigen onthaallokaal en speelterreinen: mini en maxi. De groepen worden ingedeeld volgens geboortejaar, aan de hand van een gekleurd polsbandje. Om de juiste kleurengroep te weten, kijk je naar de leeftijd die ze in het huidige jaar worden. 

 * Kleurengroep oranje houdt rekening met de overang van mini naar maxi en speelt op beide terreinen. De verzamelplaats voor oranje blijft wel het mini-terrein. 

MINI  (lokaal 6) 

MAXI  (lokaal 1) 

ROZE: °2016/2015
(moeten effectief 3 jaar en zindelijk zijn)

ROOD: °2014

ORANJE*: °2013

GEEL: °2012/2011                             

GROEN: °2010/2009

BLAUW: °2008/2007

PAARS: °2006/2005/2004

Elke kleurengroep heeft zijn vaste begeleidersploeg (per week). 

Zwemmen

Op elke donderdag van de speelpleinweek gaan we in de namiddag met de kleurengroepen geel, groen, blauw en de tieners zwemmen in het zwembad op het Lagaeplein te Heule. De activiteit is gratis, je moet wel vooraf inschrijven op het secretariaat want de plaatsen zijn beperkt. Je bent niet verplicht om deel te nemen aan de zwemactiviteit, je kan ervoor kiezen om op het speelplein te blijven.

Daguitstappen en driedaagse 

In de zomer voorzien we daguitstappen en een driedaagse. Meer info hierover komt in de zomernieuwsbrief-en folder. Vraag hier gerust naar in het secretariaat. Belangrijk om te weten is: 

  • Vooraf inschrijven en betalen is noodzakelijk 
  • Voor de daguistappen: Het hele speelplein gaat mee op daguistap. Die dag is er dus geen gewone werking op De Warande. Als je niet meegaat op daguitstap, kan je dus niet naar de speelpleinwerking komen. Tijdens de driedaagse loopt de werking wel gewoon door. 

Tienerwerking 'CWT'

Paars °2005/2004/2003 l Met deze toffe bende worden aparte activiteiten georganiseerd. De uitvalsbasis blijft De Warande maar het kan al eens voorvallen dat er een activiteit op locatie zal doorgaan. Tieners kunnen zich lid maken van de Facebook-groep (zoek naar CWT Wasper), daar worden de activiteiten aangekondigd.

Inclusief speelplein: zilverwerking 

Als inclusieve speelpleinwerking willen we speelkansen bieden aan àlle kinderen. Via onze zilverwerking trachten we als speelplein beter in te spelen op de noden van kinderen met een zorgvraag. Voor kinderen die ondersteuning kunnen gebruiken bij het spelen, voorzien wij de nodige zilveranimator per speelpleinweek. De zilveranimator is op de hoogte van de (speel)behoeftes van het kind en biedt ondersteuning op maat. De zilverwerking is geen aparte werking. We stimuleren de kinderen zoveel mogelijk om deel te nemen aan de reguliere activiteiten in de leeftijdsgroep waar ze zich het best thuis voelen. 

Om de zilverwerking vlot en kwalitatief te laten verlopen, stellen we wel twee voorwaarden voorop:

Kennismakingsgesprek 
We maken graag tijd voor een kennismakingsgesprek om de verwachtingen van het kind en de (pleeg)ouders of opvoeders op elkaar af te stemmen. 

Laat iets weten 
Om de zilveranimatoren tijdig te kunnen voorzien en op de hoogte te brengen van de verwachtingen van zowel kind als ouder, vragen we om ten laatste de woensdag voor een nieuwe speelpleinweek te laten weten wanneer uw kind komt spelen. Zo kunnen wij per week begeleiding op maat garanderen. Dit kan via wasper@kortrijk.be of via 0479 40 52 86.

Het terrein 

De Warande is een heel groot en avontuurlijk speeldomein. We stimuleren de kinderen om buiten te spelen, te exploreren en te experimenteren. We zijn ervan overtuigd dat dit de creativiteit en de algemene ontwikkeling van kinderen ten goede komt.  

Wat breng ik mee naar het speelplein?

UiTPAS
(halve) Dagtickets
Lunchpakket als je een volle dag blijft - De speelpleinwerking voorziet een kom soep of stuk fruit tijdens het middagmaal en een koek en drankje om 15u45.
Speelkledij - Voorzien van naam, net zoals de rugzak 
Voor de mini's (3-6 jaar): een tien-uurtje - Afgeven aan animatoren aan het onthaal in lokaal 6.

Wat breng ik niet mee naar het speelplein?

Eigen speelgoed - Wij staan niet in als er iets gebroken of verloren wordt.
Eigen koeken of drankjes voor tussendoor - Tijdens de activiteiten in de voormiddag of het open spelaanbod in de namiddag gaan de lokalen met rugzakken op slot. Wij voorzien voldoende water doorheen de dag, soep of een stuk fruit 's middags en een koek en een drankje om 15u45. Mini's eten wel nog een eigen tien-uurtje (zie hierboven). 
Waardevolle voorwerpen - GSM's, Smartphones, spelconsoles, geld...
Gevaarlijke voorwerpen - Zakmes, schaar...

Adres en bereikbaarheid

De Warande, Ringlaan 30a, 8500 Kortrijk. 

De Warande is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer: aan het station van Kortrijk neem je bus 6 en stap je af aan de halte 'Ring Shopping Kortrijk Noord'. De bussen rijden frequent.
Kom je met die fiets of te voet? Dan kan je via de Heirweg of de Izegemsestraat op het Warande domein terecht.
Kom je met de auto? Kom dan via de hoofdingang met parking Ringlaan 30a, langs de R8. 

Speelpleinwerking Wasper werft aan: M/V met animatietalent 

Voor onze werking doen wij een beroep op vrijwilligers vanaf 16 jaar. Spelletjes organiseren, activiteiten begeleiden, toneeltjes in elkaar steken, decors bouwen … behoren tot het basispakket van een goede animator. We zijn heel tevreden met onze vrijwilligersploeg die meer dan 100 jongeren telt maar jammer genoeg stoppen er ook elk jaar sommigen met de speelpleinwerking. Daarom zijn wij constant op zoek naar vers bloed om onze ploeg te versterken. Heb jij interesse? Of heb je familieleden, vrienden, kennissen, buren … die interesse zouden hebben om een schitterende animatorcarrière te beginnen? Wijs hen dan gerust de weg naar deze website, hieronder staat een invulformulier om aan te melden!