Paasfoor 2018

 

De jaarlijkse Paasfoor palmt de binnenstad in van 29 maart tot en met 15 april. Op Witte Donderdag 29 maart is er om 22.30 uur een spectaculaire lasershow aan de verlaagde Leieboorden en Broeltorens om de Paasfoor officieel te openen.

Zoals altijd is er een stevige mix: van absolute klassiekers tot sensationele attracties. Op zaterdag 7 april toert Racebob, een Supersize Flashy Botsautomet dreunende disco-beats, rond op alle foorpleinen. Op zondag 15 april vindt de traditionele verminderde prijs-dag plaats.

 

Met de fiets

Kom je met de fiets? Dan kan je onder meer terecht in de overdekte fietsenstalling van P Budabrug, P+B Wembley, K in Kortrijk (fietslift Sint-Jansstraat), in de Reepkaai en Doorniksestraat. Een volledig overzicht van fietsparkings vind je op www.parko.be.

Parkeren voor bewoners

Woon je in het stadscentrum? Dan heb je volgende mogelijkheden:

 • Koop een bewonersabonnement voor P Veemarkt, P Schouwburg, P Haven, P Budabrug, P Houtmarkt of P Broeltorens voor de Paasfoorperiode (21 maart t.e.m. 19 april).

 • Geniet van de voorbehouden parkeerplaatsen voor bewoners

 • Maak gebruik van het parkeren in een aangrenzende parkeerzone

   

  Parkeren voor bezoekers

   

  Parkeren kan best in P Schouwburg, P Veemarkt, P Broeltorens, P Haven, P Houtmarkt of P Haven. Parkeren kan ook op P+R Xpo. Een bus van De Lijn brengt jou elk half uur gratis naar de Paasfoor. Dit geldt ook voor P+B Wembley. De bushalte is vlakbij en er is een automaat voorzien waar je als gebruiker van de parking een gratis ticket kan nemen. Personen met een handicap parkeren gratis op elke reglementaire parkeerplaats. Leg steeds je parkeerkaart duidelijk zichtbaar aan de voorruit van de wagen. Het symbool van de persoon in een rolstoel en de vervaldatum van de kaart moeten zichtbaar zijn. Een overzicht van de permanente parkeerplaatsen voor personen met een handicap vind je op www.parko.be.

   

  Ook dit jaar zal men streng toezien op het reglementair parkeren en correct gebruik van parkeerkaarten. Wie in de fout gaat, riskeert een GAS-boete. In bepaalde gevallen kan men je wagen wegtakelen. Hou hier ook rekening mee tijdens de opbouw (vanaf 26 maart) en afbraak (16 april) van de Paasfoor!

   

  --- www.parko.be

   

Openingstijden

Maandag: 16 tot 22 uur
Dinsdag: 16 tot 22 uur
Woensdag: 14 tot 22 uur
Donderdag 16 tot 22 uur
Vrijdag: 15 tot 24 uur
Zaterdag: 14.30 tot 1 uur
Zondag: 14 tot 24 uur

Uitzonderingen:
Witte Donderdag 29 maart: 15 tot 1 uur
Goede Vrijdag 30 maart: 16.30 tot 24 uur
Pasen zondag 1 april: 14 tot 1 uur
Paasmaandag 2 april: 14 tot 24 uur

Eetkramen mogen openen vanaf 11.30 uur en blijven 1 uur langer open dan de andere foorkramen.

Voor alle info klik hier

 

Opgemaakt op: 12/03/2018

Reactie toevoegen